Agrupamento de Escolas de Portela e Moscavide

Grupul școlar Agrupamento de Escolas de Portela e Moscavide și-a început activitatea în anul școlar 200 – 2004. Instituția este formată din patru unități (preșcolar, școală primară, gimnaziu, liceu).

Acest grup școlar este situat în municipiul Laure și are două campusuri, în satul Portlan și cartierul Moscavide.

Portela este situată într-o urbanizare de aproximativ 30.000 de locuitori cu nivel socio-cultural mediu și venit mediu. În Moscavide există un o clasă nomadă cu o cultură medi, iar majoritatea migranților din Europa de Est și Brazilia trăiesc în această parte a orașului. Școala are un număr de 2555 de elevi și 200 de profesori.

Motivația

Această școală are experiență în proiecte Erasmus + și Comenius și are patru proiecte, două active și două terminate pe platforma eTwinning. Instituția dorește să împărtășească experiențele dobândite în proiecte de robotică și programare și să învețe să aplice noi dezvoltări tehnologice.

Echipa de proiecte europene

  1. Anabela Mesquita (profesor IT)
  2. Raul Coutinho (profesor de engleză)
  3. Paulo Torcato (profesor de robotică)
  4. Teresa Diaz (profesoară de fizică)

Aceste persoane cheie se vor înlocui reciproc în situații neprevăzute. Contactul proiectului este Paulo Torcato, specialist Microsoft Innovative Education și ambasador Scientix. Paulo Torcato a coordonat proiectul Robot Helps în numele școlii și a primit numeroase premii:

  1. Premiul Educației 2010 – 2011
  2. Premiul Montepio 2013
  3. Premiul Special 2015 pentru Societatea Informațională (WSIS)
  4. Premiul portughez pentru tehnologie
  5. Premiul național 2018 pentru Societatea Informațională (WSIS) pentru proiectul „Robot Helps”

Agrupamento de Escolas de Portela e Moscavide este recunoscut pe plan internațional pentru proiectul său „Robot Helps”. Acest proiect, care a primit numeroase premii în domeniul roboticii, este o resursă foarte importantă pentru școală. Profesorii folosesc tehnologii VR și AR pentru a explica conceptele abstracte în lecții. În cursurile de geometrie, modelarea 3D este utilizată activ în învățarea obiectelor geometrice (unghiul, volumul). Activitățile de realitate virtuală (VR) și imprimarea 3D sunt folosite în timpul activităților extrașcolare.

Această școală ar dori să-și împărtășească cu partenerii săi experiența în domeniul tehnologiei specifice Industriei 4.0 și să-și dezvolte experiența în domeniul roboticii, învățând despre experiența lor în domeniul Industriei 4.0 (robotică, imprimare 3D, VR, drone …). Din acest motiv, acordă o importanță maximă proiectelor de parteneriat strategic.