Scopul proiectului „Școli de nouă generație în lumina Educației 4.0” este integrarea componentelor Industriei 4.0 (robotică, design 3D, realitate virtuală și realitate augmentată etc.) în sistemele noastre de educație pentru a:
– contribui la reducerea ratei de eșec, în grupa de vârstă de 11-15 ani, sub 15%, în domeniile matematicii, științei și lecturii, în conformitate cu creșterea incluzivă abordată în strategia „Europa 2020”.
– sprijini viitorii antreprenori în domeniul tehnic să-și dezvolte capacitățile de a recunoaște oportunitățile din domeniu.
Au fost planificate șase activități LTT (Învățare, Predare, Formare) de către cei 6 parteneri: Slovenia, Portugalia, Spania, România, Estonia și Turcia (în calitate de coordonator).
Proiectul nostru va ajuta la creșterea succesului elevilor în domeniile ȘTIM (Știință Tehnologie Inginerie Matematică) ca urmare a integrării componentelor Industriei 4.0: robotică, design 3D, realitate virtuală și augmentată (VR, AR) și drone. Elevii și profesorii sunt în centrul proiectului dar grupul țintă include de asemenea părinții, școlile și comunitatea locală.
Atunci când ne-am ales partenerii, am selectat școlile care au capacitatea de împărtăși cele mai bune practici, în acord cu scopul proiectului nostru. În conformitate cu strategia EU2020, pentru integrarea elevilor noștri în Educația 4.0, fiecare partener va contribui la activitățile LTT cu expertiza în următoarele domenii:
- Spania – Robotică Lego WeDo și mBot
- Estonia – Robotică Lego EV3
- Slovenia – Robotică VEX
- România – Proiectare și imprimare 3D
- Portugalia – Realitate virtuală și augmentată (VR / AR)
- Turcia – Drone
În fiecare mobilitate vor participa patru elevi cu vârsta între 11 – 15 ani și doi profesori. Toți partenerii au aceeași importanță și vor contribui după cum urmează:
- Slovenia își va împărtăși experiența la nivel național și internațional în domeniul roboticii cu VEX și va prezenta sisteme de instruire de succes.
- Turcia își va împărtăși experiențele despre drone și ESPcoptere și va prezenta sistemul de educație turc.
- Portugalia va împărtăși experiența națională și internațională în domeniul VR și va prezenta sistemul de educație portughez.
- Estonia își va împărtăși experiența națională și internațională despre Lego EV3 și va prezenta sistemul de educație estonian.
- România își va împărtăși experiența națională și internațională în domeniul proiectării și imprimării 3D și va prezenta sistemul educațional românesc.
- Spania are o mare experiență în domeniul ȘTIM. Partenerul spaniol va împărtăși experiența sa în domeniul programării și lucrului cu platformele Lego WeDo și mBot și va prezenta sistemul de educație spaniol.