Tallinna Kristiine Gümnaasium se află în Talin, Estonia. Școala are în prezent 860 de studenți cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. În această școală sunt elevi din diferite zone ale orașului, o parte dintre elevi având altă limbă maternă decât estona. Consiliul de administrație sprijină tehnologiile inovatoare în procesul educativ și încurajează utilizarea acestor tehnologii la cursuri și activități extracurriculare. Școala dorește să fie activă în acest domeniu deoarece are dotările necesare, dar are puțină experiență în cooperarea internațională. Elevii de la cercul „Școala de robotică” lucrează cu seturi Lego EV3 Mindstorm și reprezintă școala în competițiile naționale și internaționale. Elevii școlii au un potențial mare de a concura în competiții noi. Școala îi ajută pe elevi să-și dezvolte abilitățile de învățare și competențele de bază. În școala noastră sunt organizate zile dedicate roboticii și programării și participăm la evenimentului „Hour of Code”, deoarece acest proiect este internațional, ceea ce ne ajută să învățăm despre alte culturi, tradiții și stiluri de învățare. Școala reconciliază tradiția cu modernitatea, prin urmare, școala este deschisă tuturor activităților și creativității membrilor săi. Talinna Kristiine Gümnaasium a câștigat trofeul în finala „First Lego League Estonia” și a reprezentat Estonia la Campionatul European desfășurat la Izmir în mai 2019. Acesta nu este primul trofeu pe care l-a câștigat școala.
Contacte cheie
- Sille Tuuling – profesor de robotică
- Kertu Saare – profesor de robotică
- lauri Vilibert – profesor de tehnologie
Acești profesori sunt experimentați în organizarea mobilităților elevilor și profesorilor. În situații neprevăzute, aceste cadre didactice își pot prelua sarcinile.
Tallinna Kristiine Gümnaasium a fost implicat anterior în proiecte europene, precum proiectul Comenius de parteneriat strategic cu nr. 2015-1-BG01-KA201-014198. De asemenea, instituția a dobândit o experiență semnificativă în activitățile de planificare și coordonare, precum și în asigurarea unei execuții bugetare adecvate. Activitățile, concursurile și abilitățile individuale sunt dezvoltate în orele de robotică. Instituția vrea să contribuie la acest proiect în domeniul EV3 Mindstorms și intenționează să împărtășească experiența sa în acest domeniu cu partenerii de proiect. Sub conducerea profesorului IT lauri Vilibert, cele mai bune practici cu Lego vor fi împărtășite cu partenerii de proiect.