Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin

Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin este o instituție de educație non-formală finanțată de la bugetul de stat. Instituția are patru filiale în patru orașe ale județului Mehedinți: Orșova, Strehaia, Vânju Mare și Baia de Aramă. Cei 35 de profesori organizează activități tehnice, științifice, artistice și sportive. Elevii, cu vârsta între 5 și 19 ani, participă la activități cu durata de două ore, o dată pe săptămână, după școală sau în weekend.

Experiență

La Filiala Orșova există patru cercuri: Teatru, Electronică, Carturi și Pictură. Mihai Agape, coordonează cercul de Electronică (http://nonformal.ro), unde elevii învață despre electronică, programare și robotică într-un mod atractiv și amuzant. Ne-am dezvoltat competențele și cunoștințele în domeniul electronicii, roboticii și programării în timpul celor două proiecte finanțate de Comisia Europeană: Parteneriatul Multilateral Leonardo da Vinci RECAP (2010 – 2012); Parteneriatul Multilateral Comenius KAREL (2013 – 2015). Proiectul KAREL a fost selectat ca una dintre poveștile de succes ale Comisiei Europene. Elevii coordonați de Mihai Agape au primit în 2017 Premiul național eTwinning (categoria Implicarea elevilor) pentru proiectul eTwinning 3D POwER.

Persoane cheie

  1. Mihai Agape (Robotor, Recap, Karel)
  2. Maria-Genoveva Agape (Robotor, Recap, Karel)
  3. Nef Marioara

Mihai Agape este persoana cheie responsabilă de derularea proiectului. A absolvit Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale în 1991. A urmat cursuri online gratuite de programare, robotică și electronică pe platformele MOOC edX, Coursera și Udacity. A inițiat și coordonat toate edițiile Robotor. A fost persoană de contact pentru Parteneriatul LdV RECAP și coordonator al Parteneriatului Comenius KAREL. A creat diferite materiale didactice (e.g. cursul Robo Scratch pe platforma Moodle a proiectului Scientix; manualul utilizatorului pentru platforma Karel; proiecte pentru deget și mână robotică; proiectul platformei robotice Karel). A organizat ateliere de electronică, programare și robotică în cadrul unor evenimente naționale și internaționale. A diseminat rezultatele proiectelor la care a participat la conferințe naționale și internaționale. În cazul în care dl Mihai Agape va părăsi instituția, locul lui va fi preluat de dna Maria-Genoveva Agape, care predă Artă Textilă la Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin. Ea a absolvit Facultatea de Textile Iași în 1991. A lucrat ca profesor și director. A fost membru în echipele care au organizat / implementat proiectele Robotor, Recap și Karel. Este activ implicată ca partener și coordonator în proiecte de parteneriat eTwinning.

Contribuție

Palatul Copiilor Drobeta Turnu Severin dorește să împărtășească cu partenerii experiența în proiectarea 3D acumulată pe parcursul proiectului eTwinning 3D POwER și să beneficieze de experiența partenerilor de proiect. De asemenea, echipa cu experiență în implementarea proiectelor eTwinning și Erasmus+ este pregătită să sprijine instituția coordonatoare și pe ceilalți parteneri în gestionarea proiectului.