Osnovna Sola Breg

Osnovna Sola Breg se află în Ptuj, cel mai vechi oraș din Slovenia. Este o mică școală primară fondată în 1872 pe baza principiilor Grundtvig și Kold. Osnovna Sola Breg are 34 de profesori și 285 de elevi cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani. Limba de instruire este Slovena. În această școală, se pune foarte mult accent pe dezvoltarea abilităților și intereselor individuale ale elevilor. Unele dintre cursurile opționale active și creative oferite elevilor sunt: Turism, Sport pentru Sănătate Fotbal, Robotică, Experimente chimice, Pregătirea modernă a hranei, Tehnologia informației și vedete multimedia, Broderie și meșteșuguri ș.a.

Obiectivele școlii

–              pregătirea elevilor pentru liceu

–              educația și cooperarea interculturală și toleranță față de oameni din medii și culturi diferite

Elevii școlii pot fi definiți ca participanți cu nevoi speciale din diverse motive. Populația școlară este formată din grupuri de elevi minoritari cu deficiențe de învățare și comportament, precum și mulți elevi supradotați.

Motivație

Acest proiect va fi o oportunitate excelentă de a dezvolta elevilor școlii competențe speciale. Vom contribui la proiect cu roboții realizați cu platformele VEX și Lego EV3, care sunt adaptate nivelului elevilor din proiect. În ceea ce privește elevii, în planul strategic de dezvoltare europeană este inclusă dobândirea abilităților pentru secolul XXI.

Contacte cheie

  1. Oliver Buček (profesor IT)
  2. Tadej Trstenjak (profesor IT)
  3. Aleš Dajčman (profesor de engleză)
  4. Mija Jeršič (profesor)

Osnovna Sola Breg, care consideră că participarea la proiectele Erasmus va îmbunătăți calitatea educației oferite de profesori și motivarea studenților, este conștientă de importanța obiectivelor educaționale evidențiate în strategia Europa 2020 și este gata să treacă la acțiune. Osnovna Sola Breg este partener în proiectul KA229, „STEM through Robotics”, coordonat de Finlanda. Cu experiența dobândită în acest proiect va contribui la proiectul nostru cu cunoștințele și experiența sa în domeniul roboticii cu VEX.