Ceip Alcade J.J. Rebollo

Ceip Alcalde JJ Rebollo este o școală primară publică situată în sud-vestul Spaniei, la San Juan del Puerto. Școala are 436 de elevi (8-12 ani) și 32 de profesori. Toate sălile de clasă, atât cele de nivel primar cât și cele de grădiniță, sunt dotate cu table inteligente. Școala are, de asemenea, o grădină, o sală de sport, un loc mare de joacă, o cantină, un teatru și două laboratoare de informatică. Școală acordă atenție mediului, elevii cultivându-și propriile legume în curtea școlii, sub îndrumarea profesorilor. Se organizează tururi cu bicicleta și plimbări prin natură în afara școlii, în Parcul Național „Doñana Milli”, pentru a educa elevi sănătoși și sensibili la mediu.

Motivație

Scopul principal al instituției de a participa la acest proiect este de a integra noi tehnologii în curriculum și de a permite elevilor să învețe aceste noi tehnologii. În plus, instituția crede că colaborarea cu școli din Europa este un pas important în dezvoltarea proceselor de predare și învățare. Participarea la acest proiect va oferi personalului oportunitatea de a coopera cu personal din alte țări și de a face schimb de idei și abordări cu privire la problemele de mediu și va fi o oportunitate pentru dezvoltarea profesională a formatorilor. Această școală, care are o echipă de proiect, acordă o importanță deosebită participării la proiecte locale și internaționale.

Echipa de proiect

  1. Cristina Méndez este șefa echipei de proiect.
  2. David Carrasco.
  3. Andrés Rodríguez este persoana care înlocuiește persoana de contact, dacă este necesar.

Priorități ale Ceip Alcalde JJ Rebollo

  1. Elevii să dobândească abilitățile secolul XXI
  2. Programarea și robotică sunt o resursă excelentă pentru învățarea conținutului
  3. Abordarea viitorului cu optimism

Experiență și contribuție

Școala a fost premiată de Guvernul Spaniei pentru proiectul Erasmus + KA101 „Știință și sănătate, mult mai bine împreună”. Datorită acestui proiect, și-au inovat metodologia de învățare și predare. Cu proiectul inovativ JJBOTS – ROAD TO THE FUTURE, au introdus robotica la elevii cu vârsta de 3 – 12 ani. Profesorii folosesc NEXT (similar cu Bee-Bot) pentru elevii de grădiniță și Lego WeDo 2.0 pentru elevii de 8-14 ani. În cadrul orelor de educație fizică, sunt organizate activități cu coduri QR și de urmărire GPS. Elevii beneficiază deja de cursuri cu Lego WeDo și Lego EV3, iar pentru concursuri se folosesc roboții WeDo 2.0, mBot și Bee-Bot. Ceip Alcalde JJ Rebollo dorește să împărtășească cu partenerii proiectului și experiența cu alte platforme, în special cu Lego EV3 Mindstorms. În plus, instituția intenționează să sprijine instituția coordonatoare și alți parteneri în managementul de proiect cu echipa sa cu experiență.