Școala noastră a pornit la drum în 1944, cu un număr de 40 de elevi și s-a mutat în clădirea actuală în 1994. Aici avem 13 săli de clasă, iar elevii cu vârsta de 11-14 ani studiază în secția de învățământ secundar. În cadrul proiectului MEB Fatih, toate clasele noastre au fost dotate cu table interactive. Numărul de elevi din școala noastră este de 268, dintre care 111 în învățământul primar și 157 în învățământul secundar. În școala noastră există trei manageri, cinci învățători, un profesor de grădiniță și 20 de profesori de specialitate.
Misiunea noastră
Dezvoltarea gândirii, înțelegerii, competențelor de cercetare și rezolvare de probleme, încrederii în sine, stimei de sine, conștientizarea drepturilor și responsabilităților. Asigurarea unui mediu oportun pentru dezvoltarea unor persoane harnice, cu spirit antreprenorial, creative, inovatoare, pașnice, sănătoase și fericite.
În consecință, școala noastră are un plan strategic de internaționalizare, iar echipa de proiecte europene a decis să aplice pentru proiecte europene.
Echipa de proiect
- Burhan SAĞLAM (profesor de Tehnologia Informației, membru în echipa regională pentru programare)
- Sefa KAYA (profesor de limba turcă, director adjunct)
- Emrah YOKUȘ (profesor de engleză)
Dacă aceste persoane renunță, responsabilitățile vor fi preluate de profesorul de engleză Nasuh Aydın KAÇAN și profesorul de matematică Zuhal GİRİN.
Experiența noastră
Școala noastră a găzduit Festivalul Științei TUBITAK 4006 în fiecare an. În atelierul ȘTIM organizăm pentru elevii noștri cursuri de Arduino, mBot, Scratch, Lego, Web 2.0, 3D design. Școala noastră s-a clasat pe locul 3, la festivalul regional KD STEM & MAKERS SCIENCE FESTIVAL, 6-7 octombrie 2018, cu proiectul „Seră inteligentă”. Elevii noștri studiază ȘTIM, participând la cursuri de știință, matematică, IT, VR și drone în laboratoarele noastre. La târgul de știință TÜBİTAK 4006, elevii noștri se implică activ cu proiecte orientate spre soluții, iar profesorii noștri realizează ateliere de robotică și VR.
Personalul școlii participă la cursurile și webinarele organizate de European Schoolnet Academy, Scientix și alte instituții, precum: Hour of Code, Code Week și Discovery Week.
În cadrul proiectului nostru, am dori să contribuim cu experiența noastră în utilizarea ESPcopterelor, dronelor și să beneficiem de experiența în programare și robotică a partenerilor noștri.
Avem nevoie de cadrul pe care ni-l oferă Erasmus + pentru a realiza activitățile noastre internaționale, atât cele virtuale pe platforma eTwinning, cât și cele față în față.